ĐỀ ÔN THI HSG ANH LỚP 9

ĐỀ ÔN THI HSG ANH LỚP 9

Bạn đang xem bản rút gọn của tài liệu. Xem và tải ngay bản đầy đủ của tài liệu tại đây (138.05 KB, 7 trang )

Bạn đang đọc: ĐỀ ÔN THI HSG ANH LỚP 9

ĐỀ ÔN THI HSG ANH LỚP 9
A. PHONETICS
I. Choose the word (A, B, C or D) that has the underlined part pronounced
differently from the others in each group. (5 points)
1. A. climate B. comic C. hike D. website
2. A. worked B. laughed C. hoped D. naked
3. A. cover B. category C. ancient D. decorate
4. A. erupt B. humor C. UFO D. communicate
5. A. Buddhish B. bomb C. viable D. bulb
II. Choose the word ( A, B, C or D) whose main stress pattern is not the same as
that of the others.
1. A. comprise B. depend C. design D. novel
2. A. tropical B. collection C. tendency D. charity
3. A. friendliness B. occasion C. pagoda D. deposit
4. A. importing B. specific C. impolite D.
important
5. A. federation B. unpolluted C. disappearing D. profitable
B. VOCABULARY AND GRAMMAR
I. Choose the best answer to complete each sentence.
1. All the sentences below use “the”, which is the correct one?
A. Can you pass the sugar please? B. The crime is a problem in many big
cities.
C. The apples are good for you. D. I love the skiing.
2. Our friends have lived in Ho Chi Minh city_______ 2002.
A. for B. since C. in D. about
3. He prefers soccer______ tennis.
A. from B. than C. to D. or
4. If they worked more carefully, they _____ so many mistakes.
A. won’t make B. don’t make C. wouldn’t make D. didn’t make
5. He _______to his friend’s party when his parents asked him to go home.
A. goes B. was going C. went D. has gone

6. There’s a strange man behind us. I think ______.
A. we are followed B. we are being followed
C. we are being following D. we are following
7. Which of the following is the strongest advice?
A. You should get a hair- cut. B. If I were you, I’d get a hair-cut.
C. You ought to get a hair- cut. D. You really must get a hair- cut.
8. ________ you mind if I use your dictionary?
A. Will B. Do C. Can D. Did
9. Mr. Vo Van Kiet, _______ was our former Prime Minister, was born in Vinh Long.
A. that B. whose C. Who D. whom
10. All that rubbish will have to be ________ at once.
A. get rid of B. got rid of C. got rid D. getting rid
of
II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following
sentences.
1. My friend was (make)_____ (pay)_______ back the book.
2. Hardly he (take) ________ up the book when the phone (ring) ________.
3. Can you imagine what I (come) _______ across when I (roll) ________ up the
carpet yesterday?
4. If she wins the prize, it (be) __________because she (write) ______very well.
5. He resented (ask) ______ (wait) _______. He had expected the minister to see him
at once.
III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence.
1. A lot of toys encourage children’s_________. (imagine)
2. The factory has provided cheaper__________ lately. (produce)
3. Burning coal is an _______ way of heating a house. Gas is much cheaper.
(economy)
4. According to some scientists the earth is losing its outer atmosphere because
of_____. ( pollute)
5. She has one of the biggest art________ in Britain. ( collect)

6. __________ has caused many so-called man-made disasters. (forest)
7. __________ often walk through the streets shouting or singing about something
they sell. (cry)
8. Gas and oil________ always increases in cold weather. (consume)
9. The police are interested in the sudden________ of the valuable painting. (appear)
10. He claimed that his___________ had caused him to become a criminal. (bring
up)
IV. Each of the following sentences has four words or phrases underlined. The
four underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify the
one underlined word or phrase that should be corrected or rewritten.
1. Preserving natural resources mean reserving them for our future.
A B C D
2. Despite of the increase in air fares, most people still prefer to travel by plane.
A B C D
3. Regardless of your teaching method, the objective of any conversation class should
be for
A B
students to practice speaking words.
C D
4. The injured man was taken to the hospital.
A B C D
5. In order for one to achieve the desired results in this experiment, it is necessary that
he work as fastly as possible.
A B C D

C. READING
I. The reading is followed by several questions about it. There are four possible
answers (A, B, C, or D) for each question. Choose the best answer.
BENJAMIN FRANKLIN
Few people can embody the spirit of early America as much as Benjamin Franklin.

He lived through almost the whole of the eighteenth century, being born six years
after, and dying ten years before it ended. In this time he saw the American colonies
grow from tiny settlements into a nation, and he also contributed much to the
development of the new state.
At the age of 17 Franklin ran away to Philadelphia. He had already received some
training as a printer’s apprentice, and this helped him seven years later, with his first
publication, the Pennsylvania Gazette. He also received a contract to do government
printing work, which helped him to rise from his poor background to become a
successful entrepreneur. Some of his experience in business was shared in his famous
Poor Richard’s Almanak, which established his reputation throughout the American
colonies. In another of his works, the Autobiography, which was written toward the
end of his life, he shows the same quiet common sense.
He was deeply interested in science and natural history, and his experiments with
electricity and lightning led directly to the invention of the lightning rod. He was also
interested in improving the conditions of his fellow men. He was involved in a
number of projects in his native Philadelphia, including the setting up of a library, a
university, a philosophical society, and–because he was a pragmatic man–a fire
prevention service. In 1753 he became Postmaster–General of the colonies. Through
this experience he began to develop the idea that the colonies of North America
should be a single nation. Later, he went to London to try to persuade the British
government to change the conditions, especially the taxes, that later led the American
colonists into rebellion.
Whatever Benjamin Franklin’s personal feelings about the rebellion of the American
states, he worked hard to make it succeed. As ambassador to France, he encouraged
the French to help George Washington. After the war he attended the American
constitutional congress. This was his last contribution, for he died later that year. He
is still fondly remembered by Americans as one of the creators of the United States.
1. What is a good description for this text?
A. An autobiography of Benjamin Franklin. B. The life of Benjamin Franklin.
C. The works of Benjamin Franklin. D. Franklin and American

Independence.
2. When was Benjamin Franklin born?
A. 1806 B. 1794 C. 1717 D. 1706
3. Which of these happened first?
A. Franklin trains as a painter. B. Franklin runs away to Philadelphia.
C. the American colonies rebel D. Franklin starts his first publication.
4. What was Poor Richard’s Almanak about?
A. Franklin’s reputation. B. How to succeed in business.
C. how to do government printing. D. The text does not say.
5. In which countries did Franklin live?
A. England and France. B. Philadelphia and England.
C. London and America. D. England, America and France.
II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only
one word in each space. There is an example at the beginning (0).
SAVING THE TIGER.
In 1973, when the tiger appeared to (0) be facing extinction, the World Wide Fund for
nature and __(1)____ Indian Government agreed to set ___(2)__ “Operation Tiger” –
a campaign __(3)___ save this threatened creature. They started by creating nine
special parks ___ (4) ___ that tigers could live in safety. The first was at
Ramthambhore, a region ___(5)__ was quickly turning into a desert __(6)__ too
much of the grass was being eaten by the local people’s cattle. At the time there
____(7)__ just fourteen tigers left there. The government had to clear twelve small
villages, which means moving nearly 1,000 people and 10,000 cattle so the land __
(8) __ be handed back to nature.
Today, Ramthambhore is a very different place, with grass tall ___(9)___ for tigers to
hide in, and There are now at _(10)___ forty of them __(11)__ the park, wandering
freely about. Other animals have also benefited. For example, there are many
___(12)____ deer and monkeys than before. The people __(13)__ were moved are
now living in better conditions. They live in new villages away __(14)___ the tiger
park, with schools, temples and fresh water supplies. There are now sixteen such tiger

parks in India and the animals’ future looks ___ (15)____ little safer.
D. WRITING
I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentence
printed before it, begin with the given word(s) or phrase. (20 points)
1. You should review your lessons for the exam.
It’s
time____________________________________________________________
2.That man used to work with me when I lived in New York.
That’s ____________________________________________________________
3.What a pity they close the shops at lunch- time.
I wished
____________________________________________________________
4. We like ice- cream but we don’t have it every day.
Although
___________________________________________________________
5.When did you start working in that factory?
How long
___________________________________________________________
6. Oil was slowly covering the sand of the beach.
The sand
___________________________________________________________
7. “ Where’ s the station car- park?” Mrs. Smith asked.
Mrs. Smith asked
____________________________________________________
8. He was sorry he hadn’t said goodbye to her at the airport.
He regretted
_________________________________________________________ 9. I
advise you not to buy that car.
If
_________________________________________________________________

10. Why don’t you ask her yourself?
I suggest that _______________________________________________________
II. Make full sentences based on given cues.
1. If you/ not go/ the party/ I / go/ either.
2. Unless/ I/ have/ quiet room/ I/ not/ able/ do/ work.
3. nurse/ kind enough/ help him/ walk.
4. He/ rather spend/ holidays/ a farm/ seaside.
5. I/ return/ visit/ Japan. It/ wonderful trip.
6.
ĐÁP ÁN
A. PHONETICS(10pts)
I. Choose the word in each that has the underlined part pronounced differently
from the others in each group.(5pts) ( mỗi câu viết đúng được 1đ)
1. B 2. D 3. C 4. A 5. B
II. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others.
(5pts)
( mỗi câu viết đúng được 1đ)
1. D 2. B 3. A 4. C 5. D
B. VOCABULARY AND GRAMMAR(35pts)
I. Choose the best answer to complete each sentence.(10pt)s( mỗi câu viết đúng
được 1đ)
II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following
sentences. (10pts)
(( mỗi câu viết đúng được 1đ)
1. made – to pay 3. came – was rolling
2. had he taken – rang 4. will be – writes 5. being
asked – to wait
III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence.(10pts)
( mỗi câu viết đúng được 1đ, nếu viết đượcc từ nhưng thiếu “s” thì từ đó vẫn
không được tính điểm)

1. imagination 2. products 3. uneconomical
uneconomic
4. pollution 5. collections
6. Deforestation 7. Criers 8. consumption 9. disappearance
re –
appearance
10. upbringing
IV. Each of the following sentences has four words or phrases underlined. The
four underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify the
one underlined word or phrase that should be corrected or rewritten.(5pt) (mỗi câu
viết đúng được 1đ)
1. B 2. A 3. D 4. D 5. C
C. READING (30PTS)
1. A 2. B 3. C 4. C 5. B 6. B 7. D 8. B 9. C 10. B
I. The reading is followed by several questions about it. There are four possible
answers (A, B, C, or D) for each question. Choose the best answer.(15pts) ( mỗi câu
viết đúng được 3đ)
1. B 2. D 3. A 4. B 5. D
II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only
one word in each space. There is an example at the beginning (0) (15pts) (( mỗi
câu viết đúng được 1đ)
1. the 2. up 3. to 4.so 5. that/which
6. since/as/ because/for 7. were 8. might/could 9. enough 10. least
11. in 12. more 13. who/ that 14. from 15. a
C. WRITING (25pts)
I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentence
printed before it, begin with the given word(s) or phrase.(20pts( mỗi câu viết đúng
được 2đ)
1. (It’s time) you reviewed your lessons for the exam.
2. (That’s) the man who used to work with me when I lived in New York.

3. (I wish) they would open the shops at lunch time/ Or. (I wished) they
wouldn’t close the shops at lunch time.
4. (Although) we like ice- cream, we don’t have it everyday.
5. (How long) have you been working in that factory?
6. ( The sand) of the beach was being slowly covered by oil.
7. ( Mrs. Smith asked) (me) where the station car-park was.
8. (He regretted) not saying/ having said goodbye to her at the airport.
9. (If I) were you, I wouldn’t by that car.
10. (I suggest that) you (should) ask her yourself.
II. Make full sentences based on given cues. (5 points) ( mỗi câu viết đúng được 1đ)
1. If you don’t go to the party, I won’t go either.
2. Unless I have a quiet room, I will not/ won’t be able to do my homework/ any
work.
3. The nurse is /was kind enough to help him (to) walk.
4. He would rather spend his holidays on a farm than at the seaside.
5. I have (just) returned from a visit to Japan. It was a wonderful trip.
Tổng số điểm 100.
Sau khi chấm giám khảo quy về thang điểm 10.
Cách làm tròn điểm; ( ví dụ) 7,1

7,0
7,2; 7,3

7,25
7,4; 7,6

7,5
7,7; 7,8

7,75

7,9

8,0

6. There’s a strange man behind us. I think ______. A. we are followed B. we are being followedC. we are being following D. we are following7. Which of the following is the strongest advice ? A. You should get a hair – cut. B. If I were you, I’d get a hair-cut. C. You ought to get a hair – cut. D. You really must get a hair – cut. 8. ________ you mind if I use your dictionary ? A. Will B. Do C. Can D. Did9. Mr. Vo Van Kiet, _______ was our former Prime Minister, was born in Vinh Long. A. that B. whose C. Who D. whom10. All that rubbish will have to be ________ at once. A. get rid of B. got rid of C. got rid D. getting ridofII. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the followingsentences. 1. My friend was ( make ) _____ ( pay ) _______ back the book. 2. Hardly he ( take ) ________ up the book when the phone ( ring ) ________. 3. Can you imagine what I ( come ) _______ across when I ( roll ) ________ up thecarpet yesterday ? 4. If she wins the prize, it ( be ) __________because she ( write ) ______very well. 5. He resented ( ask ) ______ ( wait ) _______. He had expected the minister to see himat once. III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence. 1. A lot of toys encourage children’s _________. ( imagine ) 2. The factory has provided cheaper__________ lately. ( produce ) 3. Burning coal is an _______ way of heating a house. Gas is much cheaper. ( economy ) 4. According to some scientists the earth is losing its outer atmosphere becauseof_____. ( pollute ) 5. She has one of the biggest art________ in Britain. ( collect ) 6. __________ has caused many so-called man-made disasters. ( forest ) 7. __________ often walk through the streets shouting or singing about somethingthey sell. ( cry ) 8. Gas and oil________ always increases in cold weather. ( consume ) 9. The police are interested in the sudden________ of the valuable painting. ( appear ) 10. He claimed that his___________ had caused him to become a criminal. ( bringup ) IV. Each of the following sentences has four words or phrases underlined. Thefour underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify theone underlined word or phrase that should be corrected or rewritten. 1. Preserving natural resources mean reserving them for our future. A B C D2. Despite of the increase in air fares, most people still prefer to travel by plane. A B C D3. Regardless of your teaching method, the objective of any conversation class shouldbe forA Bstudents to practice speaking words. C D4. The injured man was taken to the hospital. A B C D5. In order for one to achieve the desired results in this experiment, it is necessary thathe work as fastly as possible. A B C DC. READINGI. The reading is followed by several questions about it. There are four possibleanswers ( A, B, C, or D ) for each question. Choose the best answer. BENJAMIN FRANKLINFew people can embody the spirit of early America as much as Benjamin Franklin. He lived through almost the whole of the eighteenth century, being born six yearsafter, and dying ten years before it ended. In this time he saw the American coloniesgrow from tiny settlements into a nation, and he also contributed much to thedevelopment of the new state. At the age of 17 Franklin ran away to Philadelphia. He had already received sometraining as a printer’s apprentice, and this helped him seven years later, with his firstpublication, the Pennsylvania Gazette. He also received a contract to do governmentprinting work, which helped him to rise from his poor background to become asuccessful entrepreneur. Some of his experience in business was shared in his famousPoor Richard’s Almanak, which established his reputation throughout the Americancolonies. In another of his works, the Autobiography, which was written toward theend of his life, he shows the same quiet common sense. He was deeply interested in science and natural history, and his experiments withelectricity and lightning led directly to the invention of the lightning rod. He was alsointerested in improving the conditions of his fellow men. He was involved in anumber of projects in his native Philadelphia, including the setting up of a library, auniversity, a philosophical society, and – because he was a pragmatic man – a fireprevention service. In 1753 he became Postmaster – General of the colonies. Throughthis experience he began to develop the idea that the colonies of North Americashould be a single nation. Later, he went to London to try to persuade the Britishgovernment to change the conditions, especially the taxes, that later led the Americancolonists into rebellion. Whatever Benjamin Franklin’s personal feelings about the rebellion of the Americanstates, he worked hard to make it succeed. As ambassador to France, he encouragedthe French to help George Washington. After the war he attended the Americanconstitutional congress. This was his last contribution, for he died later that year. Heis still fondly remembered by Americans as one of the creators of the United States. 1. What is a good description for this text ? A. An autobiography of Benjamin Franklin. B. The life of Benjamin Franklin. C. The works of Benjamin Franklin. D. Franklin and AmericanIndependence. 2. When was Benjamin Franklin born ? A. 1806 B. 1794 C. 1717 D. 17063. Which of these happened first ? A. Franklin trains as a painter. B. Franklin runs away to Philadelphia. C. the American colonies rebel D. Franklin starts his first publication. 4. What was Poor Richard’s Almanak about ? A. Franklin’s reputation. B. How to succeed in business. C. how to do government printing. D. The text does not say. 5. In which countries did Franklin live ? A. England and France. B. Philadelphia and England. C. London and America. D. England, America and France. II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use onlyone word in each space. There is an example at the beginning ( 0 ). SAVING THE TIGER.In 1973, when the tiger appeared to ( 0 ) be facing extinction, the World Wide Fund fornature and __ ( 1 ) ____ Indian Government agreed to set ___ ( 2 ) __ “ Operation Tiger ” – a chiến dịch __ ( 3 ) ___ save this threatened creature. They started by creating ninespecial parks ___ ( 4 ) ___ that tigers could live in safety. The first was atRamthambhore, a region ___ ( 5 ) __ was quickly turning into a desert __ ( 6 ) __ toomuch of the grass was being eaten by the local people’s cattle. At the time there____ ( 7 ) __ just fourteen tigers left there. The government had to clear twelve smallvillages, which means moving nearly 1,000 people and 10,000 cattle so the land __ ( 8 ) __ be handed back to nature. Today, Ramthambhore is a very different place, with grass tall ___ ( 9 ) ___ for tigers tohide in, and There are now at _ ( 10 ) ___ forty of them __ ( 11 ) __ the park, wanderingfreely about. Other animals have also benefited. For example, there are many___ ( 12 ) ____ deer and monkeys than before. The people __ ( 13 ) __ were moved arenow living in better conditions. They live in new villages away __ ( 14 ) ___ the tigerpark, with schools, temples and fresh water supplies. There are now sixteen such tigerparks in India and the animals ’ future looks ___ ( 15 ) ____ little safer. D. WRITINGI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentenceprinted before it, begin with the given word ( s ) or phrase. ( 20 points ) 1. You should review your lessons for the exam. It’stime ____________________________________________________________2. That man used to work with me when I lived in Thành Phố New York. That’s ____________________________________________________________3. What a pity they close the shops at lunch – time. I wished____________________________________________________________4. We like ice – cream but we don’t have it every day. Although___________________________________________________________5. When did you start working in that factory ? How long___________________________________________________________6. Oil was slowly covering the sand of the beach. The sand___________________________________________________________7. “ Where ’ s the station car – park ? ” Mrs. Smith asked. Mrs. Smith asked____________________________________________________8. He was sorry he hadn’t said goodbye to her at the airport. He regretted_________________________________________________________ 9. Iadvise you not to buy that car. If_________________________________________________________________10. Why don’t you ask her yourself ? I suggest that _______________________________________________________II. Make full sentences based on given cues. 1. If you / not go / the party / I / go / either. 2. Unless / I / have / quiet room / I / not / able / do / work. 3. nurse / kind enough / help him / walk. 4. He / rather spend / holidays / a farm / seaside. 5. I / return / visit / Nhật Bản. It / wonderful trip. 6. ĐÁP ÁNA. PHONETICS ( 10 pts ) I. Choose the word in each that has the underlined part pronounced differentlyfrom the others in each group. ( 5 pts ) ( mỗi câu viết đúng được 1 đ ) 1. B 2. D 3. C 4. A 5. BII. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others. ( 5 pts ) ( mỗi câu viết đúng được 1 đ ) 1. D 2. B 3. A 4. C 5. DB. VOCABULARY AND GRAMMAR ( 35 pts ) I. Choose the best answer to complete each sentence. ( 10 pt ) s ( mỗi câu viết đúngđược 1 đ ) II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the followingsentences. ( 10 pts ) ( ( mỗi câu viết đúng được 1 đ ) 1. made – to pay 3. came – was rolling2. had he taken – rang 4. will be – writes 5. beingasked – to waitIII. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence. ( 10 pts ) ( mỗi câu viết đúng được 1 đ, nếu viết đượcc từ nhưng thiếu “ s ” thì từ đó vẫnkhông được tính điểm ) 1. imagination 2. products 3. uneconomicaluneconomic4. pollution 5. collections6. Deforestation 7. Criers 8. consumption 9. disappearancere – appearance10. upbringingIV. Each of the following sentences has four words or phrases underlined. Thefour underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify theone underlined word or phrase that should be corrected or rewritten. ( 5 pt ) ( mỗi câuviết đúng được 1 đ ) 1. B 2. A 3. D 4. D 5. CC. READING ( 30PTS ) 1. A 2. B 3. C 4. C 5. B 6. B 7. D 8. B 9. C 10. BI. The reading is followed by several questions about it. There are four possibleanswers ( A, B, C, or D ) for each question. Choose the best answer. ( 15 pts ) ( mỗi câuviết đúng được 3 đ ) 1. B 2. D 3. A 4. B 5. DII. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use onlyone word in each space. There is an example at the beginning ( 0 ) ( 15 pts ) ( ( mỗicâu viết đúng được 1 đ ) 1. the 2. up 3. to 4.so 5. that / which6. since / as / because / for 7. were 8. might / could 9. enough 10. least11. in 12. more 13. who / that 14. from 15. aC. WRITING ( 25 pts ) I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentenceprinted before it, begin with the given word ( s ) or phrase. ( 20 pts ( mỗi câu viết đúngđược 2 đ ) 1. ( It’s time ) you reviewed your lessons for the exam. 2. ( That’s ) the man who used to work with me when I lived in Thành Phố New York. 3. ( I wish ) they would open the shops at lunch time / Or. ( I wished ) theywouldn’t close the shops at lunch time. 4. ( Although ) we like ice – cream, we don’t have it everyday. 5. ( How long ) have you been working in that factory ? 6. ( The sand ) of the beach was being slowly covered by oil. 7. ( Mrs. Smith asked ) ( me ) where the station car-park was. 8. ( He regretted ) not saying / having said goodbye to her at the airport. 9. ( If I ) were you, I wouldn’t by that car. 10. ( I suggest that ) you ( should ) ask her yourself. II. Make full sentences based on given cues. ( 5 points ) ( mỗi câu viết đúng được 1 đ ) 1. If you don’t go to the party, I won’t go either. 2. Unless I have a quiet room, I will not / won’t be able to do my homework / anywork. 3. The nurse is / was kind enough to help him ( to ) walk. 4. He would rather spend his holidays on a farm than at the seaside. 5. I have ( just ) returned from a visit to Nhật Bản. It was a wonderful trip. Tổng số điểm 100. Sau khi chấm giám khảo quy về thang điểm 10. Cách làm tròn điểm ; ( ví dụ ) 7,17,07,2 ; 7,37,257,4 ; 7,67,57,7 ; 7,87,757,98,0

Source: https://thangvi.com
Category: Thông tin

Leave a comment

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.